Gluggen levererar prisvärd svensk husmanskost
Publicerad: 26/12, 2022
Svensk husmanskost är den typ av mat som traditionellt har lagats och ätits i Sverige, och den utmärks av att den är enkel, näringsrik och ofta baserad på lokalt producerade råvaror.
Svensk husmanskost innehåller ofta kött, rotfrukter och kål, och rätter som köttbullar med potatismos, kålpudding och korv med rotmos är exempel på rätter som ofta associeras med svensk husmanskost. Andra vanliga råvaror i svensk husmanskost är potatis, lök, morötter, rödbetor, spenat och lingon.
I svensk husmanskost används ofta enkla och lokalt producerade råvaror, och rätterna tillagas ofta genom att man kokar eller steker kött och grönsaker och serverar dem med till exempel potatismos, rotmos eller grönsakspuré. Många rätter i svensk husmanskost lagas också genom att man kokar eller steker köttet och grönsakerna tillsammans i en gryta eller stekpanna, och sedan serverar det med en sås på sidan.
Här är några exempel på hur man kan tillaga rätter som ofta förekommer i svensk husmanskost:
Köttbullar med potatismos: Köttbullarna görs genom att man blanda köttfärs med finhackad lök, ströbröd och ägg, och formar små bollar av den. Köttbullarna steks i smör eller olja tills de är gyllenbruna, och sedan serveras de med potatismos och en klick sås på sidan.
Korv med rotmos: Korvarna steks i stekpanna tills de är gyllenbruna, och serveras sedan med rotmos och en klick senap eller ketchup.
Kålpudding: Kålpuddingen görs genom att man blanda kokt och finhackad kål med mjöl, ägg och smör, och formar små bollar av den. Kålpuddingarna steks i smör eller olja tills de är gyllenbruna, och serveras sedan med en gräddsås på sidan.
Gluggens affärside är att leverera nylagad svensk husmanskost i färdiga matlådor. I Gluggen eller på jobbet.
Vi erbjuder det bästa av det svenska köket i folkhemmets goda matlagningstradition.
Leverans av dryck, tillbehör och sallader ingår också i vår position.
Våra ledord är Trygghet - Service - Lokalt.